דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על כניסה לאתר מטפלים
כניסה לאתר מטפלים

כניסה לאתר מטפלים

 
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר
דלג על Banners
Banners

קיץ

הקיץ הוא הגעת ה- YANG לשיאו

 

מה קורה בעולם?
תהליכים מגיעים לשיאם: הפירות מבשילים, החיות מעמידות צאצאים והטמפרטורה
מגיעה לשיא. שעות האור מתארכות והטבע שופע פעילות.

מה קורה לאדם?
זמן להוביל תהליכים אל שיאם ולקטוף את הפירות על העבודה הרבה.
שעות האור הארוכות מאפשרות לאדם להקדיש זמן לפעילויות שמחוץ לבית,
ולתחומים שמרחיבים את הלב: טיולים בחיק הטבע, משחקים, ריקוד
ופעילות המשלבת תנועה והנאה.


המלצות כלליות:

ה - NEI JING  ממליץ לפרוש לשינה מאוחר יותר, אך לקום מוקדם.
על האדם להישאר פעיל גופנית, בכדי למנוע מהצ'י להיתקע.
אל לו לאדם לשקוע בפעילות מינית מוגזמת, אף על פי שה - NEI JING מסביר
כי מומלץ לעסוק בפעילות מינית בקיץ יותר מאשר בכל עונה אחרת.

ברמה הרגשית מציע ה - NEI JING לאדם להיות שמח וקליל, ולא לשמור טינה.
בדרך זו האנרגיה תוכל לזרום בחופשיות בין החוץ לפנים. הקיץ הוא עונה
להנאה ולחגיגת החיים.

האיברים הקשורים לעונה זו הם איברי אלמנט האש: הלב, מעטפת הלב, המעי הדק
והמחמם המשולש. על כן, מומלצת פעילות גופנית אירובית, שתשפר את התפקוד
הקרדיו-וסקולרי, וגם תסייע בעידוד פעילות המעיים.

מעבר חד מחום לקור עלול להביא לחדירת קור לגוף, ולגרום להצטננות.
מומלץ לא לשהות מול רוח ישירה מהמזגן, ולנסות לעבור בהדרגה מחום לקור.


עקרונות לתזונה נכונה:

טעמים מומלצים: 

הטעמים המתאימים ביותר לעונת הקיץ יהיו מתוק וחריף, שהם יאנגים באופיים,
ומעט מהטעם המר שמחזק את אלמנט האש.

שיטות הכנה מומלצות: 

בדומה לאביב, גם בקיץ יש לבשל את המזון זמן קצר על אש חזקה, או לצרוך
מזון טרי ללא בישול.

מזונות שכדאי לצרוך:

בקיץ מרבים להזיע, משום שהגוף מנסה לקרר את עצמו ע"י נידוף הזיעה.
לכן, נקפיד מאוד על שתייה רבה בין הארוחות, עד שצבע השתן נעשה בהיר ושקוף.
אפשר לסייע בקרור הגוף ע"י שתייה מרובה של מים קרירים עם פרוסות לימון

ולהרבות באכילת ירקות מקררים כגון מלפפונים.

בתהליך ההזעה, מתנדפים מים מהגוף, ויחד איתם יוצאים מהגוף גם מינרלים חיוניים.
את אלו יש לספק לגוף בחזרה דרך המזון, בעיקר על ידי אכילה של מגוון ירקות עליים
ודגנים מונבטים.

בקיץ עדיף להשתמש בעלים של הירק, מאשר בשורשים (המתאימים יותר לסתיו ולחורף).
מזונות ירוקים כמו חסה ומלפפונים יקררו את הגוף ויעשירו אותו בנוזלים.
 
להלן מספר מזונות שיסייעו לצנן את הגוף בימי הקיץ החמים:
אבטיח, מישמש, מלון, לימון, אפרסק, תפוז, אספרגוס, נבטים, ברוקולי, כרוב סיני,
תירס, מלפפונים, פטריות לבנות, תרד, גרגר נחלים, שעועית מש, טופו, אצות,
שתיית תה מנטה או נענע, ומיצי פירות וירקות.

  

תבלינים מומלצים:
בצל ירוק, שמיר, מנטה, פלפל לבן וג'ינג'ר.

דגים ומאכלים מן הים נחשבים למזונות מקררים, לעומת בשר בקר ובשר עוף הנחשבים למזון מחמם.

מזונות שכדאי להפחית:

רצוי להמעיט במזונות חמוצים ומלוחים. מזונות אלו סותרים את התנועה החוצה
המאפיינת את הקיץ. הם מושכים את האנרגיה פנימה ומטה, ועלולים לגרום בקיץ לתקיעות של צ'י.
בעונות אחרות הם דווקא מומלצים.

כדאי להמעיט במזון שזמן עיכולו ארוך, כמו מזון מטוגן, שומנים, בשר, ביצים
וכמות גדולה של דגנים וקטניות. זאת על מנת להימנע מתחושת כבדות בגוף,
שתכביד על הפעלתנות המבורכת של הקיץ.

חשוב לא להגזים באכילת ושתיית מזונות ומשקאות קרים, משום שהם עלולים להחליש ולקרר
את מערכת העיכול, ולגרום לתחושות קור ושלשול.

 

 

> מתוך המאמר: אורח חיים בריא לפי עונות השנה ברפואה הסינית.

 



כל ההמלצות המובאות בחלק זה הנן המלצות סיניות מסורתיות כלליות ואינן מבוססות על אבחנת המטופל.
מומלץ להיוועץ עם מטפל לקבלת המלצות אישיות על פי אבחנה סינית מדוייקת.

 

הדפסשלח לחבר
עבור לתוכן העמוד